Nadal zdolal Federera a stal sa prvým finalistom Turnaja majstrov

10.11.2013 Celý región

Londýn 10. novembra (TASR) - Prvým finalistom Turnaja majstrov ATP World Tour 2013 v Londýne sa stal španielsky tenista Rafael Nadal, ktorý si v semifinálovom súboji poradil s Rogerom Federerom v dvoch setoch za takmer 80 minút 7:5, 6:3 a upevnil si tak pozíciu svetovej jednotky. Za víťazstvo v semifinále si pripísal 400 bodov do rebríčka ATP.

Turnajová šestka Roger Federer dokázal klásť väčší odpor svojmu súperovi len v prvom sete, kde Nadala výdatnejšie potrápil. Líder rebríčka ATP si musel víťazstvo v sete vybojovať až v dvanástej hre, no v druhom dejstve doviedol 27-ročný Španiel dobre rozohraný zápas do víťazného konca. V 32. vzájomnom dueli s Federerom sa trinásťnásobný grandslamový šampión tešil z víťazstva už dvadsiatydruhýkrát.

Súperom nasadenej jednotky bude víťaz druhého semifinále, ktorý vzíde z duelu Srba Novaka Djokoviča a ďalšieho švajčiarskeho tenistu Stanislava Wawrinku. Ak sa druhým finalistom stane Djokovič, na vrchole Turnaja majstrov sa stretnú dvaja doposiaľ neporazení tenisti. Víťaz tohto duelu by si tak za absolvovanie záverečného turnaja roka 2013 bez prehry pripísal prémiu milión dolárov.

"Je to perfektný spôsob, ako ukončiť jednu z mojich najlepších sezón. Navyše na turnaji, ktorý som v minulosti prehral a nemám na ňom píliš veľa šťastia," uviedol Nadal.

semifinále:
Rafael Nadal (1-Šp.) - Roger Federer (6-Švaj.) 7:5, 6:3
 

Vyberte región